Decàleg per aprendre a tenir una salut dental de 10

Decàleg per aprendre a tenir una salut dental de 10
noviembre 6, 2018 FarmaciaSanchis
In Consejos saludables

Hola de nou, amics i amigues!

Ara que sembla que ja ens hem acostumat al ritme de la nostra rutina, és el moment perfecte per aprendre nous hàbits i fer-ho d’una manera òptima! Com molts de vosaltres ja sabreu, la infància és la millor etapa per aprendre nous coneixements i assentar-los.

Avui parlarem sobre deu punts que són imprescindibles per tenir uns bons hàbits en matèria de neteja dental:

1. L’esmorzar, fonamental

Un aspecte bàsic perquè els petits rendeixin en el col·legi és que esmorzin correctament a casa. A més, un esmorzar saludable i el seu consegüent raspallat de dents ajudarà al fet

que tinguin una bona salut bucodental. Els nens que no esmorzen a casa tenen més risc de patir càries dental.

2. Bona higiene dental

Ensenyar als nens des de petits a raspallar-se les dents tres vegades al dia, després de cada menjar, és essencial perquè tinguin unes dents sanes a llarg termini. Acostuma-li a realitzar aquesta tasca tots els dies i de manera constant!

3. Els majors, un exemple per als petits

Procura raspallar-te les dents amb el teu fill davant, ja que així seguirà l’exemple dels pares. Als nens els agrada imitar el comportament dels adults.

4. Kit dental, sempre en la seva motxilla

Si mengen a l’escola, inclou a la seva motxilla un necesser amb un raspall i una pasta dental perquè s’acostumi a rentar-se les dents fora de casa. També és necessari fer atractiu aquest moment i per a això actualment hi ha una gran varietat de raspalls de dents amb personatges de dibuixos animats que poden motivar al nen. Recorda canviar-lo cada tres mesos perquè sigui eficaç.

5. Ús correcte del dentifrici

Assegura’t que els teus fills utilitzen poca pasta i procura que no se l’empassin, ja que el fluorur de la pasta ingerit en excés pot afectar les dents, mentre que en la quantitat correcta enforteix l’esmalt.

6. Abans de començar el col·legi, visita al dentista

Abans de començar amb la rutina escolar, porta al teu fill a l’odontòleg per revisar l’estat de la seva boca. L’especialista valorarà si té algun problema bucodental i ho tractarà a temps, minimitzant així el dany.

8. Dieta saludable

Aporta als teus fills una dieta equilibrada consumint els cinc grups bàsics d’aliments: làctics, cereals, carn, peix i fruites, per tenir les vitamines, fòsfor i calci necessari per tenir unes dents sanes.

9. Berenar saludable

Una de les principals amenaces de l’aparició de càries infantils és l’abús d’aliments amb alt contingut en sucre. Per això, substitueix els congrets per entrepans i fruita, així com les begudes endolcides per aigua i llet. Així els teus fills gaudiran d’unes dents més saludables i fortes.

10. Ull amb els traumatismes

És habitual que els nens sofreixin traumatismes dentals ocasionats per accidents en el col·legi o en practicar esports, per la qual cosa si això ocorregués, acudeix a l’especialista. Si el teu fill practica algun esport de risc, proporciona-li protectors bucals per prevenir lesions.

Gràcies per llegir-nos, i fins la propera!

¿Necesitas ayuda?